Fødekæde af nye sælgere

ask uden logo.jpg
 
 

Det startede i 2013...

... da en salgsdirektør hos en af vores mest loyale kunder kontaktede os med en ny idé. Han kunne se i markedet, at den sikreste måde at få dygtige sælgere var, at headhunte de bedste hos konkurrenterne. Men det var dyrt, fejlraten var høj, og loyalitet blandt de nye medarbejdere var for lav.

Derfor skulle vi skabe dem selv, men det var ikke nok at finde folk internt og give dem et sæt nøgler og et distrikt - de skulle også trænes ordentligt, så de forstod kravene i jobbet og var trænet til at lykkes. 

Vi designede sammen et to-års forløb for nye sælgere - sælgere som allerede inden da var ansat i virksomheden, men i butik eller internt salg. Det to-årige forløb indeholdt en komplet merkonom-uddannelse, mentor-ordning, personlig og faglig udvikling, praktik-perioder og meget mere - alt sammen designet for at skabe sælgere, som kunne hoppe direkte ud i bilen og få succes. 

På første hold søgte 14, hvoraf 10 blev optaget, 7 blev eksterne sælgere undervejs - med stor succes. - og så blev de alle 10 merkonomer undervejs. 

Og endnu bedre var det måske, at de nye sælgere også skubbede til de erfarne, som pludselig begyndte at efterspørge træning og uddannelse.

En salgsdirektør har udtalt om forløbet, at normalt tager det 8-9 måneder før en ny sælger er rentabel, men de her folk, vi selv har trænet - de er køreklar allerede 2-3 uger inde i jobbet. Kunden er begejstret og vi er allerede vi at designe tredje generation af forløbet.

Kontakt os for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe jer med at lave en fast fødekanal af eksterne sælgere.