Uddannelse har bivirkninger

AdobeStock_180885987.jpeg

PAS PÅ BIVIRKNINGERNE!

Når vi køber medicin på apoteket, bør vi læse dem med småt - du ved - bivirkningerne. Sådan er det også, når man investerer i uddannelse, og ligesom med medicin, så dukker bivirkningerne ofte først op bagefter og det er ikke altid lige forudsigeligt, hvem, der rammes af hvad.

Men lad mig lige redegøre for nogle af de bivirkninger, vi oftest oplever, når vi trænere sælgere og ledere:

  • Personlig udvikling, forventet varighed: resten af livet. Uddannelse, der virker, giver ifølge vores erfaringer ikke kun faglig, men også personlig udvikling. Jeg har fx netop mødt en kursist igen, som jeg første gange mødte for et år siden, hvor vi bl.a. kom ind på Coveys 7 gode vaner - han blev motiveret til at tage fat sit eget liv og har bl.a. tabt 27 kg. Sejt!

  • Øget motivation, forventet varighed 2-6 uger. Dette er nok mest umiddelbare bivirkning af uddannelse, men pas på, den bliver ikke ved, så I skal selv gribe den og holde fast.

  • Øget selvtillid og ny selvfortælling, mulig varighed resten af livet. Vi har flere gange haft kursister, som har en begrænsende selvfortælling. Fx den ordblinde sælger, som tror, at han er dum og aldrig vil tage en uddannelse. Men med hårdt arbejde og støtte blev han merkonom i afsætning - med topkarakterer.

  • Bedre samarbejde, forventet varighed 2-18 måneder. Når vores kursister arbejder sammen om at løse komplekse opgaver på tværs på uddannelse, så kommer de til at arbejde bedre sammen - et samarbejde der ofte fortsætter langt ud i fremtiden og giver en mere effektiv hverdag for alle.

  • Nye krav til chef og organisation, forventet varighed ukendt. Når vi træner sælgere og ledere kommer de hjem med nye værktøjer og ofte også med et nyt syn på sig selv og eget potentiale og med en kæmpe lyst til at skabe nye resultater. Derfor skubber de til rammerne hjemme, for nu skal vi sgu videre og ikke hele tiden lade os begrænse og gøre som vi plejer - dette er nok en af de sværeste bivirkninger for en rigid organisation af håndtere.

Så inden I går i gang med at købe uddannelse til jeres organisations, så overvej lige, om I er klar til bivirkningerne. I risikerer at få mere, end I havde bedt om...

Talenthuset/ Nikolaj

Navn *
Navn
Nikolaj Dyring